Geschiedenis Kapellerput

Het ontstaan van Kapellerput

Kapellerput heeft een rijke historie die teruggaat tot 1955, toen de paters jezuïeten een gebouw lieten ontwerpen door de Eindhovense architect De Bever. Het diende tot 1967 als retraitecentrum onder de naam Regina Pacis. Vervolgens vestigde de stichting Kapellerput zich hier en werden er tot 1991 vormingscursussen in internaatsverband gegeven. De naam Kapellerput is ontleend aan een eeuwenoude legende.

Sinds 1992 ontwikkelde Kapellerput zich tot een zelfstandig conferentiehotel en specialist in het faciliteren van zakelijke bijeenkomsten. In 2003 namen Rik Hüsken en Jeu Bressers de horeca-exploitatie over via een Management Buy Out, gevolgd door de aankoop van het gebouw en een groot deel van het landgoed in 2015. Sinds 2019 is Rik Hüsken volledig eigenaar. Bijzonder is dat Kapellerput mede voor een deel in handen is van de medewerkers via een uniek werknemersparticipatiemodel.

Onder leiding van Rik Hüsken en voormalig mede-eigenaar Jeu Bressers is Kapellerput uitgegroeid tot een inspirerende en duurzame ontmoetingsplek, waar hospitality tot in de kleinste details voelbaar is. Een bijzondere bestemming voor zowel zakelijke bijeenkomsten als toeristische verblijven. Rik is een ondernemende hotelier met een scherp oog voor details en innovatie en een groot hart voor duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Gasten ervaren Kapellerput als een warme en eigentijdse plek, omgeven door natuur en voorzien van kleurrijke kunst en modern design. Je komt er tot rust, geniet van verfijnde gastronomie en laat je verrassen door een sfeer die uitnodigt tot ontmoeting, reflectie en inspiratie. Kenmerkend zijn de hartelijke gastvrijheid en persoonlijke aandacht.

Kapellerput is een plek die je raakt en waar een verblijf je verrijkt. Een plek waar je met een glimlach vertrekt en altijd graag naar terugkeert. We verwelkomen je met open armen!

Glas in lood raam Kapelzaal

De legende van Kapellerput

Aan het landgoed van Kapellerput is een eeuwenoude legende verbonden. Ooit stond hier een kapel, gebouwd door monniken, die werd gespaard door de roofridder Narob nadat een monnik zijn verdwaalde dochter had gevonden. Maar toen de roofridder ontdekte dat zijn vrouw en dochter in het geheim gingen bidden in de kapel, ontstak hij in woede en plunderde hij deze heilige plek. Op dat moment spleet de aarde open, en verdwenen zowel de kapel als de plunderaars in de diepte. Wat overbleef, was een diep ven, waarin de echo van dit mysterie nog altijd lijkt na te klinken.

Tot op de dag van vandaag ademt Kapellerput deze bijzondere geschiedenis. Neem plaats op het terras van restaurant Cambium, waar je uitkijkt over het ven en de magie van de legende voelt. Of proef een vleugje historie met een gin-tonic van onze private label Euvelwinde gin, een glas Venka Limoncello, of het stoere NAROB bier.

Landgoed Kapellerput legende van de gezonken kapel